_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Information inför ditt köp samt besök hos oss

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _


Inför ditt besök

vänligen, läs vår säkerhetsinformation & allmänna villkor.  Du bokar din upplevelse via kontakt och betalar i förskott för bekräftning & hållning av bokad tid.  

Ditt besök hos

Du och ditt sällskap välkomnas av den/de RidLedare som kommer att hålla i er ridupplevelse, vi ses på RidLyckas gårdsparkering på avtalad starttid (har ni tid kl 10.00 så är det kl 10.00 vi ses). Ert besök hos oss inleds med att vi går igenom upplägget vi har på RidLycka, rutiner, säkerhetstänk och hur vi sköter om och rider hästarna. Vi provar ut säkerhetsutrustning och därefter tilldelas du den häst som vi tror kommer passa dig och dina önskemål bäst. Hos oss är du med om allt, från det att vi hämtar/lämnar hästarna i hagen, till skötsel och ridning. Hästhanteringen är en gratis tid utöver ridningen och som beräknas ta ca 60-90 min där du och "din häst" har möjlighet att bekanta er med varandra. RidLedare är med och hjälper samt vägleder dig i alla moment. Uppsittning sker på ridbanan där ni har möjlighet att kliva upp från stabil pall. Ritten som vi sedan tar oss ut på tillämpas till ryttarens nivå och anpassas till den ryttare som vill ha lägst tempo

 - viss chans till mer fart för den mer erfarne ryttaren kan ev. lösas. Angiven ridtid kan variera något, då detta är beroende på gruppens kunskapsnivå samt hastighet/tempo.


RidLycka

Kort & Gott
Nedan följer endast utvalda delar av den totala informationen
Vänligen, läs igenom hela RidLyckas säkerhetsinformation samt RidLyckas Allmänna villkor innan kontakt & inför ditt/ert besök hos oss. Du som bokar upplevelse ansvarar för att du och ditt sällskap tagit del av samt följer våra instruktioner och villkor.

RidLyckas säkerhetsinformation

Vi ställer inga erfarenhetskrav på dig som ryttare, du är välkommen till oss oavsett du kan eller inte kan rida, vi har hästar för alla och ridningen tillämpas på ryttarens nivå! Men, inför ditt besök hos oss vill vi att du tänker på följande:

Du Som Rider hos oss
- Bör ha hästvana/kunna hantera en häst/ta emot instruktioner samt ha hästvett

- Skall ha en (fritids/olycksfall) försäkring som täcker eventuell skada på dig själv

- Skall använda korrekt skyddsutrustning (finns att låna, dock viss begränsning av skor)

- Bör ha skor med stålhätta samt klack (ej platta skor som gympaskor ect.)

- Tänk på att all ridning sker utomhus! du bör därför klä dig efter väder samt bekvämt. Tights eller ridbyxor, regnkläder vid behov (viss utlåning av regnkläder finns) kläderna bör täcker armar & ben. Du Rekommenderas att använda handskar, (te.x ridvantar/trädgårdshandskar), åtsittande underkläder, cykelbyxor under de vanliga byxorna (för stötdämpning vid ovana rid-rumpor), samt diverse skydd/lindor vid behov av ömma knän/leder. Är du frusen av dig och rider under de kalla månaderna så kan värmesulor/sockar samt ridtermobyxor vara passande.  

- Tänk på att rengöra kläder och skor om de använts i annat stall samt rengör dessa efter ditt besök hos oss.

- Är över 18 år eller har målsmans godkännande

- Barn under 15 år skall ha målsman närvarande under ridningen.

-  Skall medtaga (ljudlös) telefon på ridturen, rider ni i sällskap behöver en ryttare i sällskapet medtaga telefon.
Du behöver veta att våra hästar är hästar - och dem beter sig som hästar! Vilket innebär att de är trevliga, härliga, gosiga, snälla, lugna, lydiga, lätta att ha att göra med och alldeles underbara och älskvärda! Men som de flesta vet kan de också bli rädda, vara på dåligt humör, jäkliga, lata/pigga eller i största allmänhet bara ovilliga, För allas trivsel och säkerhet ha detta i åtanke vid hantering av djuren samt OBS, att egna djur är ej tillåtet att medtaga till RidLycka. 


Hästar - Kunskapsnivå

Vi vill matcha dig med den häst som passar dig och dina önskemål bäst!
Därför behöver vi veta: din ungefärliga vikt & längd, din rid nivå samt hur du önskar att din häst skall vara!
Vid specifikt önskemål om häst - meddela detta vid kontakt med oss.


Hästhantering och Hästridning

Varje ryttare får vara med och sköta om "sin häst" innan samt efter ridningen, detta inkluderar allt så som; hämta/lämna dem i hagen, överskåda om ev. sår/skador/svullnader, borsta/kratsa hovar, sadla och tränsa på/av samt ta av/lägga på ev. täcke. Hästhantering sker med hjälp och stöd ifrån ansvarig ridledare och beräknas ta ca 60-90 min totalt. 

Medryttare ansvar själva för denna skötseln innan samt efter ridning och meddelar RidLycka om ev. fynd.

Uppsittning sker på ridbanan där ni har möjlighet till att kliva upp från en stabil pall. 

Ridningens art (tempo) bestäms utifrån gruppens nivå. Dvs. ridningen anpassas till den ryttare i gruppen som har minst erfarenhet/ vill ha lägst tempo och alla i gruppen behöver respektera det gällande tempot.  

- Viss chans till mer fart för den erfarne ryttaren kan ev. lösas.

Angiven ridtid kan variera något, då detta är beroende på gruppens kunskapsnivå samt hastighet/ tempo.
OBS!, RidLyckas upplevelser köps och medverkas i av kunden på egen risk. Våra kunder behöver därför vara införstådda med att det är djur som vi tillhandahåller med och att oförutsedda händelser, begränsningar eller olyckor kan ske. Vid olägenhet under evenemanget kan upplevelsen/ridningen komma att brytas i förtid eller behöva utföras på annat sätt än vad som först var planerat och detta ersätter inte Ridlycka kunden för. Detta behöver du som kund ta i beaktning innan köp eller bokning av din upplevelse hos oss  


Bokning, Priser, Betalning samt Avbokning. 
Alla priser är ink moms samt per person. 

När du bokar din upplevelse direkt, utan att först ha betalat (köpt värdehandling), så genomför du betalning för att bekräfta och behålla din inbokade upplevelse, detta skall göras inom 3 dagar från att bokningen gjorts om inget annat kommit överens.

Priset för en värdehandling/presentkort betalas innan värdehandlingen skickas ut.
För att sedan använda värdehandlingen anger du det som betalning när du skall bekräfta (betala) din inbokade upplevelse.

Betalningen sker antingen via banköverföring: PG, 5046-8016, paypal eller swish: 123-1838283.  Betalningsmottagare är RidLycka i Öppinge. Ha alltid med kvittens (kvitto, presentkort, skämdump/foto) på ert köp att uppvisa när ni kommer till oss.

Har ni bokat upplevelse hos oss i sista minuten så kan betalning av er upplevelse ske på plats.   

RidLycka tillämpar 14 dagars öppet köp under förutsättningen att upplevelsen/ridningen inte redan har bokats.

Avbokar du din upplevelse senast 48h innan eventet skall påbörjas så erbjuds du att boka in ridtillfället/upplevelsen på nytt, såvida upplevelsen kan bokas in vid en annan tid under samma tidsperiod för när upplevelsens/ridningens tillgänglighet var satt. Handlar det om ett engångsevent eller att annan tid ej kan träffas så anses bokningstillfället dessvärre förbrukat. 
Ridningar som ej blivit avbokade i tid/på korrekt sätt debiteras med hela kostnaden. 


Sociala medier
Du som kund är välkomna att fotografera/dokumentera er själva, hästarna och naturen hos oss på RidLycka. Vi kan även hjälpa till med en bild om så önskas. Bilder/dokumentationer som önskas användas/läggs ut på sociala medier behöver godkännas innan av RidLycka. Vid användning av bild skall RidLycka omnämnas. RidLycka äga rätten att radera/få användare att radera material som RidLycka misstycker till. Foton som RidLycka handhaver äger RidLycka rätten till och kan komma att användas samt läggas upp på sociala medier.