_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Våra Hästar

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _


Välkommen till oss och våra underbara hästar.
Oavsett om du är erfaren ryttaren, medel, har hästvana men med en tids uppehåll eller är helt nybörjare till häst -  så har vi hästar för alla! 

Om ni är en grupp med varierad ridkunskap så respekteras främst den ryttare med minst riderfarenhet/den som vill ha lägst tempo 
och den mer erfarna ryttaren får istället en kanske lugnare ridtur, viss uppdelning av ritt kan ske - detta är dock i mån av tid och möjlighet. 
Vi rider med våra hästar på ett traditionellt ridsätt och många av dem med något mot NH- tänk (där hästen inte behöver gå så stramt i tygeln)
Vi har en härlig blandning av på våra hästar, i personlighet, storlek och ras; kallblod, halvblod, varmblod och annat. 
Vänligen, beskriv till oss i din första kontakt - hur du önskar att din häst och rid upplevelse hos oss skall vara.Samson 

- Valack, Fjording, 150 cm mkh, max vikt ryttare ca 100 kg
- snäll, pigg, framåt, något bufflig, riktigt karismatisk, lätt att älska <3
- Ridsvårighet: Lätt/lättare medel

RidLyckas maskor och en riktig favorit i stallet. Lugn, säker och fin kille som dessutom har en enorm dragningskraft. För självständig ridning rekommendera vi en vuxen ryttare/starkare ungdom pga hans bufflighet och storlek, trots detta är han den självklara valet av häst för knatteridningen (ridning och hästmys för barn i vuxet sällskap) då Samson är oerhört mysig i stallet, trygg och stabil. En perfekt häst till dig som vill ha en nästintill garanterad, lugn och trygg rid och hästupplevelse.


Pelle

- Valack, vbl, 160 cm mkh, max vikt ryttare ca 90 kg
- snäll, framåt med trevligt steg, egen motor och tydlig broms.  
- Ridsvårighet: Lätt/lättare medel

Pelle är ett vbl med ett riktigt trevligt ridhäststeg. Han är en häst som passar de flesta ryttare då han är lätt till att få i fart men också lätt till att sakta ner. Pushar inte för att komma förbi i ridledet utan håller sin plats. Väldigt mysig i stallet och en härlig häst att rida. För den ovana ryttaren som vill ha en framåt häst och som är snäll och trygg och för de mer rutinerade ryttarna som önskar en häst som man kan ställa lite krav på och som svarar fint. 


Ginny 

- Sto, Polskt hbl, 160 cm mkh, max vikt ryttare ca 80 kg
- lugn och trygg, med mjuka steg, dock något tjurig i stallet. 
- Ridsvårighet: lätt/lättare Medel

En riktigt fin häst att rida! Snäll, lugn, trygg, mjuk och okomplicerad häst som önskar att du litar på henne och låter henne "gå lös" om hon är duktig! Vissa gånger får Ginny ta täten då hon håller ett lugnt och fint tepom, men hälst vill hon gå som följehäst - och blir då en av dem lättaste hästarna vi har att rida med på. Ginny gillar dock ej sadlingen och kan vara tjurig i stallet pga detta (är ryttaren osäker så hjälper ridledare till). Perfekt häst till dig som kan ge henne lite utrymme i stallet, är nybörjare alt. aldrig ridit innan men som kan vara mjuk i handen och vågar lita på hästen, eller för dig med NH tänk/hästvana och som bara vill njuta av ritten.


Atlas

- Valack, Paint/irish cob, 150 cm mkh, max vikt ryttare ca 80 kg
- pigg och framåt lite häst med härliga mjuka steg. 
- Ridsvårighet: Lätt/medel

Atlas är gärna den som går först då han kan bli något stressig i ledet. Han Vill gärna komma i väg så snart som möjligt, och är riktigt trevlig när han inte behöver vänta. Lika härlig i ridningen som i stallet och kan ridas och hanteras av nästintill alla. Hans rätta element är skog eller hoppning men då han är så trevlig att pyssla med i stallet och låg i mkh, så är han oxå en av våra populära knatteridningshästar (ridning och hästmys för barn i vuxet sällskap) En häst som gärna vill att du är mjuk i handen, perfekt för nybörjaren som vill ha en framåt häst eller för den rutinerade ryttaren som vill ha mjuka galopper och kanske något hopp. Stilla
- Sto, Vbl, 165 cm mkh, max vikt ryttare ca 100 kg
- stabil, trygg, framåt.   
- Ridsvårighet: medel

En häst för dig som vill ha lite mer tempo i ridningen (utan att hästen ska vara för svår att hålla) en lagom utmaning för dig som är något rutinerad, eller nybörjare med en fastare hand och tygel och som gillar hästar med framåt agenda där ni hellre "håller in hästen" än behöver skänklar på. När du får Stilla till att gå som långsammast, så är hon dock som finast, både i tempo och harmoni så det är något vi strävar efter i ridningen med henne och når du dit - så kommer du få en helt underbar ridtur på en supertrevlig häst. Dessutom är hon trevlig i stallet, bortsett från småtjurig i sadlingen. 


Cindy

- Adrennerkorsning, 160 cm mkh, max vikt ryttare ca 120 kg
- lugn, stabil, något "pillig och bufflig" och kan bli slö/tungriden

- Ridsvårighet: medel 


Stabil och saktfärdig häst att rida, men inte lat (kan bli något långsam och gillar mat- därav ibland svårstyrd) Men så länge ryttaren inte låter henne ta en picknick på ridturen så är hon superhärlig i ridningen. En perfekt häst för större/starkare personer oavsett hästvana eller ej, och som vill ha en lugn och stabil ridtur på en mycket bred och bekväm häst. 


Baltazar

- Valack, Lipizzaner, 165 cm mkh, max vikt ryttare ca 120 kg
- Snäll, stabil, framåt, något stark och tungriden 

- Ridsvårighet: medel 


Stabil och mer framåt häst att rida, kan bli något stark om man inte har "rätt teknik" att lirka med honom i bettet och vi ser därför att det är en något rutinerad ryttare på Baltazar eller en lite större/strakare, orutinerad ryttare. Oavsett så sitter du på en trygg och stabil herre och som desstom är trevlig att pyssla med i stallet. Baltazar är den som bestämmer i hagen över de andra hästarna och kan därför vara något sprakig mot dessa, i ridledet får han därför gå sist.  Mon Ami
- Sto, svenskt hbl, 165 cm mkh, max vikt ryttare ca 90 kg
- trevlig ridhäst med mycket fina steg, för främst hopp och dressyr. 
- Ridsvårighet: medel/svår

Mon Ami är fint skolad och har hoppstam men kräver en mer van/rutinerad ryttare för att vara trevlig att jobba med på främst bana. För den orutinerade men ändå följsamma ryttaren går hon fint i skogsridningen. Hon är dock tjurig och kan bli utmanande i stallet (främst vid sadlingen) och behöver därför en person som är lugn och tålmodig och som har vana av hästhantering. 


PINGLAN
- Sto, vbl, 165 cm mkh, max vikt ryttare ca 100 kg
- stabil häst med mycket studs i. 
- Ridsvårighet: Svår

Pinglan går främst som ridledarhäst men kan lånas ut till den rutinerade ryttare som frågar efter henne. För dig som är tuff i ridningen så är Pinglan en riktigt rolig häst, hon är het men ej svår att hålla och studsig (galopp studs, likt tjolahopp steg) men har inte ett uns till försök att kasta av ryttaren. En stabil häst som alltid agerar på samma sätt i ridningen och perfekt för den ryttare som vill ha en bus-känsla på en icke elakt lagd häst. Pinglan är ett hett ridips till den rutinerade ryttaren i ett lugnare rid-gäng, där du får galoppkänsla/kan hålla kort galopp oavsett de andra galopperar eller inte. Pinglan galopperar i takt som de andra travar.  En mycket trevlig och spännannde häst för ryttaren som klarar av henne. 


Jazze  
- Valack, Arabkorsning, 155 cm mkh, max vikt ryttare ca 80 kg
- framåt och otålig, kan bli studsig och behöver en tydlig ram.  
- Ridsvårighet: Svår

Jazze går främst som ridledarhäst men kan lånas ut till den mer rutinerade ryttaren som frågar efter honom. Han har lätt till stress och studsighet men hålls fint av en stabil ryttare med tydlig ram. Het men ej svår att hålla och stannar kvar om du ber han, fast han tydligt visar att han gärna ger sig iväg i fart. Har mycket fina gångarter för den som kan hjälpa han att ta fram dem. Jazze är ett trevligt ridtips för den rutinerade ryttaren i ett sällskap med mer ovana ryttare, (lugn tur) och som gillar denna typen av häst.