BADRITTER

RidLyckas Badritt – En helt unik och magisk upplevelse till häst.

Bad med häst är ett populärt koncept som vi på RidLycka erbjuder till dig som är rutinerad/kan rida skapligt i alla gångarter. Är du osäker på om din ridnivå är tillräcklig men verkligen vill bocka av badritten med häst från din bucket-list? Eller är du tuff nybörjare som med lite ridtid innan tror sig kunna bli tillräckligt van?  Då rekommenderar vi dig till att komma med på 1-5 ridningar hos oss, innan du medverkar på Badritten och får den extra ridvanan som krävs inför denna underbara ridtur.  Spana in våra olika turridningspaket för förslag på ridupplägg. 

Långesjöturen med hovdopp

RidLyckas underbara långesjötur där vi stannar till vid sjön (ca 30 min) och låter hästarna svalka sig en aning och doppa hovarna med oss.

Här är tanken att vi som ryttare sitter på hästen men håller oss ovanför vattenytan vi och behåller därför ridkläder samt skor på oss när vi rider ner i vattnet. Vissa av våra hästar är dock väldigt förtjusta i vatten & bad så på denna turen behöver ändå ryttaren räkna med att bli blöt - mer eller mindre beroende på vilken häst man rider, vissa hästar är nöjda med att bara stå i vattnet, andra plaskar vatten omkring sig och nån enstaka lägger sig gärna i plurret en liten stund - välj den häst som du önskar och få oavsett vad - en riktig skoj och härlig upplevelse!. Efter "hovdoppet" så fortsätter vi ut på Långesjöturen där en av höjdpunkterna är en riktig mysig skritt längs sjön med helt fantastisk utsikt över vattnet. Andra höjdpunkten är de kilometervis långa sandade och mjuka slingorna där vi låter hästarna galoppera både under snabbare och samlade förhållanden - en dröm upplevelse!

OBS- För alla som väljer att rida ner i vattnet, ta med extra sockar och ha skor på er som kan bli blöta (alt va noga med att torka och smörja in skorna efter badritten)
I viss mån kan ryttaren välja att ta av sig skorna innan hästen går ner i vattnet, men detta rekommenderas ej. Barn under 12 år tillåts ej att medverka på denna tur. Barn under 15 år (och som kan rida utan begränsning på stora hästar) tillåts att rida med i vuxet sällskap. God ridvana krävs för att kunna medverka på denna ridtur, ej nybörjare.

Aktivitetstid 3,5h varav ca 2,5h ridning ink hovdopp á 1150 kr/pers

Långesjöturen med bad och lunchpaus

På denna underbara tur rider vi till långesjön där vi stannar för ett längre stopp där vi badar med hästarna och äter lunch tillsammans.

Först låter vi hästarna svalka sig och doppa hovarna varpå ryttarna sitter kvar på hästryggen med ridkläder & skor och håller sig ovanför vattenytan - men räkna ändå med att ni kan komma att bli blöta. Efter att hästarna fått känna på vattnet, så stannar vi vid sjön ytterligare en tid där vi äter lättare lunch i form av pastasallad eller baguette samt har möjlighet till bad, med eller utan häst. Bad-hästarna (de hästar som vill gå ut längre i vattnet och simma) tar vi av sadeln på och ryttarna till dessa hästar bör rida ut i vattnet med badkläder. OBS - det är inte alltid att våra badhästar känner för att gå ut i vattnet och simma och de kan ibland även behöva lite positiv 

uppmuntran av ryttaren innan doppet. Vissa av våra hästar här helnöjda med att enbart doppa hovarna och någon häst är inte förtjust i vatten alls, vår förhoppning är att kunna para ihop ryttare och häst utifrån hur gärna man vill bada eller ej. För er som har hästar som inte vill bada eller ni som inte vill bada med häst, ta gärna med badkläder ändå och ta er ett dopp själva. Ni som inte vill bada alls slipper och i stället har ni gott om tid för paus och vila där ni ändå kommer få en riktig härlig upplevelse till häst. Passa då även på att roa er över hur blöta de andra kommer att bli. När det är dags att rida igen så fortsätter vi ut på Långesjöturen där en av höjdpunkterna är en riktig mysig skritt längs sjön med helt fantastisk utsikt över vattnet. Andra höjdpunkten är de kilometervis långa sandade och mjuka slingorna där vi låter hästarna galoppera både under snabbare & samlade förhållanden – som en dröm!

OBS- För er som vill bada (med eller utan häst) ta med er egna badkläder samt badlakan, För alla som väljer att rida ner i vattnet, ta med extra sockar och ha skor på er som kan bli blöta (alt va noga med att torka och smörja in skorna efter badritten) I viss mån kan ryttaren välja att ta av sig skorna innan hästen går ner i vattnet, men detta rekommenderas ej. 

I er bokning av eventet, ange vad ni önskar äta. Pastasallad: Veg/Kyckling/skinka och om ni vill ha ost i. Baguette: Veg/kalkon/skinka med eller utan ost

God ridvana krävs för alla medverkande ryttare. 

Barn under 12 år tillåts ej att medverka på denna tur och barn under 15 år (och som kan rida utan begränsning på stora hästar) tillåts att rida med i vuxet sällskap.

Aktivitetstid 4,5h varav ca 3h ridning ink Bad & Lunchstopp, lunch & dryck ingår á 1450 kr/pers