LÅNGTURSRITTER

För dig som vill ha en ordentlig hästupplevelse erbjuder vi långtursritter för flertimmarsevent.

Vi planerar en eller flera stopp längs vägen där vi äter gott på härlig rastplats ute i den rogivande naturen. Sadelväskan är packade med goda överraskningar i form av fika eller lättare lunch. På vissa turer stannar vi och grillar. Fika/lunch inkluderas i priset. OBS. efter pausen behöver vi komma upp på hästryggen igen, detta planerar vi att lösa genom att hjälpa varandra upp, alternativt hitta en större sten/stubbe att kliva upp ifrån.  Ryttaren behöver således vara något smidig för att kunna medverka på ritter med paus. Långtursritter är anpassade för rutinerade ryttare eller ryttare med god ridvana och som kan rida i alla gångarter

Långesjöturen med fikapaus vid vackra Långesjön

fika

Kombinera en härlig ridtur med go´ fika i naturen
En mysig utflykt att göra tillsammans med familj och vänner!

 Rid med ut på RidLyckas underbara långesjötur och stanna efter ca halva färden för en go´ fikastund med rykande hett kaffe, liten fralla/macka och något sött - med utsikt över den vackra långesjön!  En av rittens höjdpunkter är den riktigt mysiga skritten längs antingen sjön - eller genom "kärleksstigen" trollskogen - båda ritterna med helt fantastiska vyer.  Andra höjdpunkten är de kilometervis långa sandade och mjuka slingorna där vi låter vi hästarna galoppera både under snabbare och samlade förhållanden - en riktig drömritt!

Barn under 12 år tillåts ej att medverka på denna tur. Barn under 15 år (och som kan rida utan begränsning på stora hästar) tillåts att rida med i vuxet sällskap.

Aktivitetstid 3,5h varav ca 2,5h ridning ink fikastopp, fika & dryck ingår á 950 kr/pers

Långtursritt med Luchpaus i naturen
och korvgrillning över öppen eld

157734561_943822939487389_5926764409570393767_n (2)

Rid med på långtur där du får gott om tid i sadeln och ridning i alla gångarter, go´ lunchpaus i naturen där vi gör upp egen eld och grillar.

Vi tar oss ut på långtur tillsammans där vi spenderar många härliga timmar till häst. Ridturen av en underbar blandning av vad magisk färgsprakande natur har att erbjuda, lummiga skogsstigar, trevliga trav och galoppsträckor i skog och på grusväg samt otroliga öppna fält. Lunchstoppet gör vi på rastplats där vi grillar korv. (vid ev. brandförbud tar vi med oss annan mat) Under rasten ägnar vi oss åt lättare aktivitet eller tar tillfälle i akt att vila upp oss lite innan vi skall påbörja vår ritt hemåt RidLycka igen.

Barn under 15 år tillåts ej att medverka på denna tur och de ryttare som bokar in sig på denna tur behöver ha god ridvana samt kondition.

Aktivitetstid 5h varav ca 4h ridning ink Lunchstopp, lunch & dryck ingår á 1450 kr/pers

Heldagstur genom Hallandsleden med två pauser i naturen

Rid med på otrolig heldagstur där du får en riklig häst-upplevelse!
Ridning i alla gångarter & pauser i underbar natur med go´ fika & Lunch

Vi tar oss ut på långtur tillsammans genom Hallands härliga ridleder. Ridturen erbjuder mycket vacker natur i varierande terräng, där vi rider genom allt i ifrån lummiga skogsstigar, på trevliga trav och galoppsträckor i skog och på grusväg samt otroliga vackra öppna fält. Vi gör två stopp, ett för en kortare fikapaus och en för en något längre lunch. Lunchstoppet gör vi på rastplats där vi grillar korv (vid ev. brandförbud tas annan mat med). Under rasten tar vi tillfälle i akt att vila upp oss lite innan vi skall påbörja vår ritt hemåt.

Barn under 15 år tillåts ej att medverka på denna tur och de ryttare som bokar in sig på denna tur behöver ha god ridvana samt kondition.

Aktivitetstid 8h varav ca 6,5h ridning ink fika & Lunchstopp, mat & dryck ingår á 1950 kr/pers

Långtursritt till Ulvereds Hjorthägn

Ritt genom Hallands vackra ridleder med varierad terräng och rider mot Ulvereds Hjorthägn där vi serveras god viltburger av hjort/vildsvin

Vi tar oss ut på långtur tillsammans genom Hallands härliga ridleder. Ridturen erbjuder mycket vacker natur i varierande terräng, där vi rider genom allt i ifrån lummiga skogsstigar, på trevliga trav och galoppsträckor i skog och på grusväg samt otroliga vackra öppna fält. Målet vi har för dagen är luchpaus på Ulvered Hjorthägn där vi äter och dricker gott. Mat (burgare) inkluderas i priset, dryck utöver vatten till maten betalar man för själv. OBS - Hästar räknas som fordon och alkoholhaltiga drycker tillåts därför ej.

Meny val:

Ulvereds Big Burger av hjort 180gr
Serveras med brioche, knaperstekt vildsvinsbacon, friterad klyftpotatis, salladsmix & hemlagad dipsås.

Ulvereds Big Burger av vildsvin 180gr
Serveras med brioche, ambrosiaost från Skottorp, knaperstekt vildsvinsbacon, salladsmix & hemlagad dipsås.

Barn under 15 år tillåts ej att medverka på denna tur och de ryttare som bokar in sig på denna tur behöver ha god ridvana samt kondition.

Aktivitetstid 8h varav ca 6,5h ridning ink fika & Lunchstopp, mat & dryck ingår á 2450 kr/pers