RIDTURER FÖR VANA RYTTARE

För dig som kan rida/vill testa på ridning i alla gångarter.

Ridtempot håller vi till en lugnare nivå där både den erfarne ryttaren samt den oerfarne kan rida med på ett tryggt och behagligt sätt. Ryttare som rider med på dessa turer behöver dock ha en viss hästvana sedan tidigare och kunna rida och hantera hästar skapligt. I stallet förväntas ryttaren kunna orientera sig någorlunda (tex kunna sadla & tränsa hästar med enbart viss hjälp) och i ridningen behöver man ha erfarenheter inom alla gångarter (skritt, trav samt galopp) samt ha någorlunda god balans för ridning på nya hästindivider.

OBS- RidLycka garanterar dock ej att planerad hastighet hålls då ridningen alltid anpassas till den ryttare som vill ha lägst tempo – Därför är det viktigt att du som ryttare och deltagare väljer den ridgruppsnivå samt ridupplägg som passar dig och ditt önskemål för ridtempo och hästupplevelse bäst.

 

RidLycketuren

En ridtur för dig som vill komma ut på ett traditionellt ridsätt, i alla gångarter och på trevliga hästar i Öppinges underbara skogar.

En tur med mycket fin natur, härliga ridvägar och med något utmanande terräng. En uppfriskande ridtur, där vi planerar att rida i alla gångarter på ett lugnt och behagligt sätt - ritten passar för både den erfrande & den oerfarne ryttaren. Ritten startas och avslutas med mysig skritt genom lummiga skogsstigar och där emellan har vi otroligt vackra trav och galoppsträckor på stabila grusvägar.

Denna ridtur är både spännande & vacker – En riktig Upplevelse!

Aktivitetstid 2h varav ca 1h ridning á 550 kr/pers

RidLycketuren mellan

Kom in i rid-gunget ordentligt på en riktigt fina turen med mer ridtid!

Vi utökar den populära RidLycketuren för er som vill ha mer ridtid. På den här turen vill vi varmt rekommendera att satsa på traven och en eller flera galopper. En längre ridtur är ett bra sätt att verkligen komma in i ridningen. För er som trivs bra med galoppen lockar vi med mer galopp de sista sträckorna, där har hästarna möjlighet till längre galopper och känslan av att susa fram igenom skogen under härlig galopp är - en riktig otrolig känsla, som du kommer leva på länge!

Aktivitetstid 2,5h varav ca 1,5h ridning á 650 kr/pers

Stora RidLycketuren

Rivstarta med en riktig häst-upplevelse där du får extra allt och där vi strävar efter ett mer fartfyllt äventyr på ett tryggt & behagligt ridsätt.

Stora RidLycketuren där du får extra allt. Mysiga, ljumna skogsstigar, fina travbitar och flera underbara galoppsträckor och bitarna avlöser varandra om vartannat och blir ett mycket trevligt upplägg, en ridtur som lämnar utrymme att få testa på ett härligt och fartfyllt äventyr - på ett tryggt, behagligt och harmoniskt sätt - en ritt för en otrolig upplevelse.

Aktivitetstid 3h varav ca 2h ridning á 750 kr/pers

Långesjöturen - Upplevelseturen

En helt fantastisk ridtur med otroliga utsikter och underbara kilometer-långa slingor där vi släpper hästarna i svävande trav och galopp

På Långesjöturen - upplevelsetur väljer vi inte mellan - utan vi tar allt! Höjdpunkterna skritten längs sjön, "kärleksstigen" trollskogen - som båda är ritter med helt fantastiska utsikter! Samt de kilometervis långa sandade och mjuka slingorna där vi låter vi hästarna galoppera både under snabbare och samlade förhållanden - en helhetsupplevelse som förgyller dagen - oavsett vilken årstid!
Barn under 15 år tillåts ej att medverka på denna tur.

Aktivitetstid 3h varav ca 2h ridning á 850 kr/pers