VÅRA HÄSTAR

Välkommen till oss och våra underbara hästar

Oavsett om du är erfaren ryttaren, medel, har hästvana men med en tids uppehåll eller är helt nybörjare till häst – så har vi hästar för alla! 

Om ni är en grupp med varierad rid kunskap så prioriteras främst den ryttare med minst rid erfarenhet/den som vill ha lägst tempo, denne ryttaren får en lugnare/bekvämare häst 
varpå den mer erfarna ryttaren i sällskapet behöver ställa sig in på en kanske lugnare ridtur – ta då chansen att testa en mer utmanande eller annorlunda häst gentemot vad du är van vid?

Viss uppdelning av ritt kan ske, där vi kan ha olika tempofördelningar – detta är dock i mån av tid, upplägg och möjlighet. 
Vi rider med våra hästar på ett traditionellt rid sätt och många av dem med något mot NH- tänk (där hästen inte behöver gå så stramt i tygeln) 

En kortare information om hur du rider din tilldelade häst bäst får du av oss i samband med den inledande genomgången samt inför och ibland under ritten. 
Vi har en härlig blandning på våra hästar, i personlighet, storlek, tempo och ras; kallblod, halvblod, varmblod och annat. 
Vänligen, vid kontakt med oss – beskriv hur du önskar din häst och rid upplevelse. 

 

Loke

– Hingst, Minishettis, 75 cm mkh
– Busig & Lekfull 
– Ridsvårighet: ej inriden. 

 

 

Loke är RidLyckas lilla projekt samt maskot som kommer (med tiden) både ridas & köras in! Fram tills dess så agerar han maskot och ställer gärna upp på borstning, ledning, kel och mys! – Dock ev. med någon stridighet pga hans ringa ålder och lekfullhet! <3 

 

Ginny 

– Sto, Polskt hbl, 160 cm mkh, max vikt ryttare ca 80 kg
– lugn och trygg, med mjuka steg, dock något tjurig i stallet. 
– Ridsvårighet: Lätt

En riktigt fin häst att rida! Snäll, lugn, trygg, mjuk och okomplicerad häst som önskar att du litar på henne och låter henne “gå lös” om hon är duktig! Vissa gånger får Ginny ta täten då hon håller ett lugnt och fint tempo, men hällst vill hon gå som följehäst – och är då en av dem lättaste hästarna vi har att rida med på. Ginny gillar dock ej sadlingen och kan vara tjurig i stallet pga detta (är ryttaren osäker så hjälper givetvis ridledare till). Ginny –  En perfekt häst till dig som kan ge henne lite utrymme i stallet, är nybörjare alt, aldrig ridit innan men som kan vara mjuk i handen och vågar lita på hästen, eller för dig med NH tänk/hästvana och som bara vill njuta av ritten. Ginny är även en mysig ridhäst för barnen. 

För Badritten – Ginny är inte förtjust i vatten och går hellst inte i närheten.

För Terrängritten/hoppning – Riktigt trevlig & stabil, en trygg häst att sitta på i utmanande terräng. 

Noralie 

– Sto, knabstrupper/halvblod, 163 cm mkh, max vikt ryttare ca 80 kg
– lugn och trygg, snäll och supermysig i stallet!
– Ridsvårighet: Lätt/ Medel 

Nora – Lugn och trygg i alla situationer, tålmodig och mycket trevlig i stallet! 

Något snabb i steget och skulle behöva en mer van ryttare för att lyfta fram “Utbildningen” hos henne där man bör korta in henne något. För den Orutinerade ryttaren blir hon en snabbare häst som ändå lyssnar utan att bli “het”. Fin i dressyren för den som kan rida fram henne, stabil till de lägre nivåerna i hoppningen och funkar bra i våran terränghoppning.  

 

För Badritten – Nora har ännu inte varit med oss i badritten till sjön, men hon gillade havet! vilket är ett +

För Terrängritten/hoppning – Lätt och okomplicerad för den som kan “styra” henne på hinder. 

 

Stilla

– Sto, Vbl, 165 cm mkh, max vikt ryttare ca 80 kg
– stabil, trygg, framåt.   
– Ridsvårighet: lätt/medel

En häst för dig som vill ha lite mer tempo i ridningen (utan att hästen ska vara för svår att hålla) en lagom utmaning för dig som är något rutinerad, eller nybörjare med en fastare hand & tygel och som gillar hästar med framåt agenda där ni hellre “håller in hästen” än behöver skänklar på. När du får Stilla till att gå som långsammast (och i form på tygel) så är hon dock som finast, både i tempo och harmoni så det är något vi strävar efter i ridningen med henne och når du dit – så kommer du få en helt underbar ridtur på en supertrevlig häst. Dessutom är hon trevlig i stallet, bortsett från småtjurig i sadlingen. 

För Badritten – Stilla är inte förtjust i vatten men kan tänka sig att doppa hoven med en trygg ryttare. 

För Terrängritten/hoppning – Liksom övrig ridning, framåt men lätt att hålla samt är trevlig över hinder. 

Baltazar

– Valack, Lipizzaner, 165 cm mkh, max vikt ryttare ca 100 kg
– Snäll, lugn & stabil, framåt men ej het, kan vara något “trög/stark”.  
– Ridsvårighet: lätt/medel 


Stabil häst och med framåt känsla som ej är het. Han kan bli något trög/stark om man inte har “rätt teknik” att lirka med honom i bettet och vi ser därför gärna att det är en något van ryttare på Baltazar eller en något större/strakare person (som då antagligen inte kommer uppleva Baltazar stark överhuvudtaget) Oavsett så sitter du som rider på honom, på en trygg och stabil herre och som dessutom är trevlig att pyssla med i stallet. För dig som aldrig ridit Lipizzaner förut, så förbered er på en massiv häst med ett  högt kliv (åtminstone fram) – en annorlunda häst & ridning. Baltazar kan vara sparkig mot andra hästar i ridledet och han får därför gå sist & går sist i ledet utan att stressa efter de andra. 

För Badritten – Baltazar älskar att bada och kan till och med tänka sig att lägga sig i plurret en stund.

För Terrängritten/hoppning – Något otymplig i terrängen men stabil och hoppar lugnt och oskyndsamt.

Atlas

– Valack, Paint/irish cob, 150 cm mkh, max vikt ryttare ca 80 kg
– pigg och framåt lite häst med härliga mjuka steg. 
– Ridsvårighet: Lätt/medel

Atlas är gärna den som går först (eller främre delen) då han kan bli något upprymd i ledet. Han vill gärna komma i väg så snart som möjligt och är riktigt trevlig när han inte behöver vänta. Hans rätta element är skog eller hoppning (kräver dock då en mer van/rutinerad ryttare pga upprymdhet & lätt till studs) men då han är så mysig att pyssla med i stallet och lugn och trevlig i övrigt samt ritter på ridbana, så är han oxå en av våra populära nybörjarhästar/knatteridningshästar (ridning och hästmys för barn i vuxet sällskap) En häst som vill att du är mjuk i handen och kan vara något konsekvent, perfekt för en något van ryttare som vill ha en framåt häst. 

För Badritten – Atlas älskar att bada och kan tänka sig att gå ut längre i vattnet med en trygg ryttare.

För Terrängritten/hoppning – Lätt & smidig  – men kan bli något “för” upprymd.

Foxen

– Valack, SWB, 173 cm mkh, max vikt ryttare ca 80 kg
– Lugn och trygg, Utbildad till MSV Dressyr. 
– Ridsvårighet: Lätt/medel

För den orutinerade ryttaren är Foxen en snäll, lugn och trevlig häst med inte ett allt för stort eller snabbt steg fram. – För den rutinerade ryttaren (dressyr) är han en ren och skör fröjd att rida där han svarar på allt (med rätt kommandon – han ger inte jättemycket gratis) Foxen hoppar inte, så detta är en häst för dig som är dressyrinriktad eller dig som bara vill ha en lugn och trevlig häst-kontakt. 

För Badritten – Foxen har ännu inte varit med på någon badritt, men i havet går han ner i vattnet!

För Terrängritten/hoppning – Foxen hoppar inte, pga gammal skada samt bockhov. 

Pricken

– Valack, Knabstrupper, 175 cm mkh, max vikt ryttare ca 100 kg
– Stabil, något bufflig i stallet men snäll och “lätt” i ridningen. 
– Ridsvårighet: medel

En maffig häst för ryttaren som antingen bara vill “åka häst” och ha en supermysig ritt eller för den mer rutinerade ryttaren som vill ställa lite krav i sin ridning och få ett otroligt trevligt gehör! I stallet behöver man dock kunna sin sak för Pricken kan vara något bökig här, alt få lite hjälp.    

För Badritten – Pricken gillar att bada i havet, vi hoppas på att han kan älska vår badsjö med. 

För Terrängritten/hoppning – Pricken gillar skog och han gillar hoppning -så en perfekt kombo!

Jazze

– Valack, Arabkorsning, 155 cm mkh, max vikt ryttare ca 80 kg
– framåt och otålig, en känslig häst som behöver en tydlig ram.  
– Ridsvårighet: Svår

Jazze går främst som ridledarhäst men kan lånas ut till den mer rutinerade ryttaren som frågar efter honom. Han har lätt till stress och studsighet men är mjuk att sitta med på och hålls fint av en stabil ryttare med lätt hand och tydlig ram. Mycket känslig & het men ej svår att hålla och stannar kvar om du ber han – fast han tydligt visar att han gärna ger sig iväg i fart. Har mycket fina gångarter för den som kan hjälpa han att ta fram dem. Jazze är ett trevligt ridtips för den rutinerade ryttaren i ett sällskap som håller en lugn tur och som gillar denna typen av häst – Otroligt härlig i terräng & att hoppa med!

För Badritten – Jazze gillar att doppa hovarna och gillar att skvätta vatten omkring sig. 

För Terrängritten/hoppning – Kräver en mycket rutinerad ryttare som “kan sina hästar” i ridningen

Chek Point

– Valack, Danskt hbl, 180 cm mkh, max vikt ryttare ca 100 kg
– Mycket välutbildad & trevlig på bana men väldigt otålig & stark vid skogsritt. 
– Ridsvårighet: Svår

Check går främst som ridledarhäst men kan lånas ut till den mer rutinerade ryttare som frågar efter honom. För dig som är tuff i ridningen och som gillar att rida högutbildade hästar! Check har ett otroligt steg (stort, men är fin att både länga & korta), är mycket vass inom såväl dressyren som hoppning & funkar även riktigt bra i terränghoppningen -men blir lätt otålig och stark vid uteritter (kan dra ner huvudet om man inte passar sig för det). Du som vill rida Check behöver därför kunna rida ihop honom och hålla honom på tygel under större delen av ritten- Klarar du det så har du en helt fantastiskt häst här att rida! 

För Badritten – Check gillar att doppa hovar & ben och kan skvätta vatten omkring sig

För Terrängritten/hoppning – Kräver en mycket rutinerad ryttare som “kan sina hästar” i ridningen

Skyrim

– Valack, Vbl, 167 cm mkh, max vikt ryttare ca 80 kg
– helt grön i utbildningen (där ridning skritt-trav funkar) 
– Ridsvårighet: lätt/Svår

Skyrim går främst som ridledarhäst då han är i utbildning eller, som nybörjarhäst då han är supersnäll i all hantering samt ridning (trots att han är outbildad). Så, för nybörjarryttaren (skritt-trav) är han en guldklimp – men därefter kräver han en rutinerad ryttare för att få fram resterande ridning. I ridningen svarar han mycket bra och gör sitt bästa till varje uppgift. Vi uppskattar att han kommar kunna bli mycket populär hos oss, hos de flesta ryttarna! 

För Badritten – skyrim har ej deltagit under denna ritt ännu. 

För Terrängritten/hoppning – skyrim har ej deltagit under denna ritt ännu. 

Beauty

– sto, lettiskt halvblod, 175 cm mkh, max vikt ryttare ca 100 kg
– Mycket välutbildad men känner obehag inför vissa situationer.
– Ridsvårighet: Svår

Beuty går främst som ridledarhäst då hon känner obehag inför vissa situationer. Så småning om tänker vi att hon kommer bli trygg i sig själv och då kunna lånas ut på turer för vana/rutinerade ryttare. Hennes temparement är till det lugnare när hon är tillbehags.

274844247_514817823338131_4866132346128509838_n (2)
Loke
20201005_082112 (2)
Ginny
IMG-20220408-WA0000
Noralie
Stilla
20201005_082151 (4)
Baltazar
thumbnail_image2 (1)
Atlas
IMG-20220430-WA0016
Foxen
IMG-20220418-WA0000
Pricken
Screenshot_20191205-163050_Samsung Internet
Jazze
thumbnail_image4
Check Point
20220430_143819(1)
Skyrim
20220418_192001 (2)
Beauty